1.png
 

Undersökning

För att du skall kunna ha friska tänder livet ut är det viktigt att du regelbundet kommer till tandläkaren . Vid en undersökning kontrollerar vi tänderna, bettet och munslemhinnan för att vi i tidigt skede skall kunna upptäcka om något inte står rätt till. Många allvarliga sjukdomar som t.ex cancer ger symptom även i munhålan. Upptäcker tandläkaren något sådant vid en undersökning remitteras patienten till en specialist. Vi har ett bra samarbete med våra specialister i Borås.

Vid undersökningen tar vi röntgen som hjälper tandläkaren att ställa diagnos. Röntgen kan t.ex avslöja karies, tandsten, tandlossning, infektioner, sjukliga förändringar och felställda tänder som annars inte upptäcks i tid. Tandläkaren kontrollerar även käkleder och käkmuskler för att se om patienten har tendens att gnissla eller pressa tänderna vilket är mycket vanligt idag.

När du kommer till oss ser vi till att ta bort även tandsten och polera dina tänder. Vi ger dig information om munhygien och hjälpmedel för att du skall kunna upprätthålla en god munhälsa.